Ocak 2. Hafta soğuk hava atağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mirza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Bu konu mesaj gönderimine kapalı.
Yok istanbula kar yağmayacak. Yok ümitlenmeyin diyenler için söylüyorum. İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, istanbulda pazartesi günü mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın demiş.
İstanbulda pazartesi günü tüm ilçelere kar yağacak. Ve neredeyse tüm ilçelerde ince de olsa örtü oluşacaktır. Eksi 12 var sıcaklık yeterli. Pazartesi zaten okul falan tatil olur daha önce söylediğim gibi.

Kullandığım bir hava radarına göre aşırı bir yağış olmasa da salı geceye doğru tekrar bir hareketlilik olabilir.
Böyle bir ihtimal var mı?

Hocam ben çoğu ilçeye tutucu yağacağına inanıyorum. Geçen sistemde modeller hiç yağış vermiyordu. Ona rağmen boğaz tarafı kara doydu. Şimdi ise modeller Trakyaya bile kar veriyor. Bu kadar kötümser ve olumsuz olmaya gerek yok bence.

Instagram'da vortex var diye post atmış(bence imkansız)bir sayfa bilen biri varsa ihtimal varmı

Hocam ben çoğu ilçeye tutucu yağacağına inanıyorum. Geçen sistemde modeller hiç yağış vermiyordu. Ona rağmen boğaz tarafı kara doydu. Şimdi ise modeller Trakyaya bile kar veriyor. Bu kadar kötümser ve olumsuz olmaya gerek yok bence.
Ama şöyle bir şey var. Modeller sürecin daha son 1-2 gününe gelmeden emin konuşmamak lazım sürekli aynısı oluyor son 3-4 gün sistem zayıflamaya başlıyor modellere göre. Oysa ki bi 2 3 gün önce en az +10cm kar gösteriyordu modeller bi anda bir önceki sistemlerde olduğu gibi soğuk zayıflamaya başladı modellerde o 2-3 gün önceki soğukları alsaydık kıyılarda dahi +5cm kar çok rahat alacaktık... ama olmadı yine zayıfladı... 😔

Ama şöyle bir şey var. Modeller sürecin daha son 1-2 gününe gelmeden emin konuşmamak lazım sürekli aynısı oluyor son 3-4 gün sistem zayıflamaya başlıyor modellere göre. Oysa ki bi 2 3 gün önce en az +10cm kar gösteriyordu modeller bi anda bir önceki sistemlerde olduğu gibi soğuk zayıflamaya başladı modellerde o 2-3 gün önceki soğukları alsaydık kıyılarda dahi +5cm kar çok rahat alacaktık... ama olmadı yine zayıfladı... 😔
Evet malesef

Durum
Bu konu mesaj gönderimine kapalı.
Geri