Mart Ayı Sistemleri ve Atak İhtimalleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aakreon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan
Doğu sistemi olmasında... Doğu her türlü giren sistemlerden kar alıyor. Batıdan girmesi doğunun yine işine geliyor ama Doğudan girdiğinde Batının işine gelmiyor ama hemen umutsuzlanmaya gerek yok. GFS yok sıradan bir mart olacak diyordu ama ECMWF son anlarda hayır şansınız var dedi.
Mesela benim şehrim Batman eksi 5 bile girse kar yapar öyüzden batıdan girmesi herkesi sevindirir bence

Benim için nerden girdiği önemli değil sadece doğu Karadenize -12 girsin o bana yeter

850 hpa anomalisi böyle olması bizim için iyi sanırım çok bilmiyorum bilen yazabilir mi

Ekli dosyalar

• ecmwfweeklyeu-1-0.webp
    ecmwfweeklyeu-1-0.webp
    167.6 KB · Görüntüleme: 22
NAO da alta eğilim pozitife göre daha fazla siyah olanlar ortalama

Kadir hoca nın paylaşımı

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260228-193446.webp
    Screenshot_20260228-193446.webp
    58.9 KB · Görüntüleme: 27
arkadaşlar bence gfsnin gösterdiği 7 8 mart sistemi bu kadar güçlü gelmicek onun yerine ondan sonra çok şiddetli sibirya soğukları gelecek
1772301617186.webp
gfs diyagramına baktığımızda daha 90 h den saçaklanmalar olduğu gözüküyo ve gfs bu sistemi çözemiyo . Şuan baktğımızda en güvenilir olan model icon çünkü ben kaç gündür icona bakıyorum ve sene başından beri ne dediyse icon hepsi oldu şuana kadar iconda kaç gündür aynı çıktıyı veriyo iconun saatleri uzun olsa iconun efsane indirdiği gözükcek ama icon sadece akşam güncellemesinde 180h diğerlerinde 120h gördüğü için birşey gözükmüyo
1772301966616.webp
1772301914105.webp

ATMOSFERTÜRK Konum...
CANLI
--° Yükleniyor
Nem --%
Rüzgar --km/s
Basınç --hPa
Detaylı Tahmini Gör

Yeni konular

Geri