• 🎉 Hoş Geldiniz!

AtmosferinSesi Sosyal artık kararlı sürümde! 🚀

Gökyüzünden gelen her ses burada yankılanmaya devam ediyor.

Yılbaşı ÇİFTE Soguk Hava Dalgası Takibi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aakreon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aakreon

Gökyüzü Gözlemcisi
Puanlar
1
Rakım
725m
Güncel model görsellerini ve basınç görselleri burada paylaşıp tartışıp soru sorabiliriz. 1765915131669.png

sabah bazi modeller iyi geldi ama yinede erken modellere bakmak icin grafiklerde soguk salinimi bize gore yuksek basinc lazim avrupaya oda hazirlaniyor gibi. Tavsiyem yine X den uzak durmaniz yonunde cunku kimisi en az kar yagani aliyor "ben dedim gelmeyecek" demek icin kimisi ise yine uc bir senaryoyu aliyor. X de yazilan cogu sey palavra

Polar vorteks hâlâ ayakta ama şekli bozulmuş durumda. Uzama ve kutup dışına kayma, sistemin dalga baskısı altında olduğunu gösteriyor. Bu tür yapı, orta enlemler için soğuk sarkmaların kapısını aralar; ancak henüz tam bir çöküş ya da bölünme yok. Süreç izlenmeli, acele hüküm verilmemeli.

Ekli dosyalar

• gfs_nh-gphellvert_20251215_f384.png
    gfs_nh-gphellvert_20251215_f384.png
    198.2 KB · Görüntüleme: 4
Kafamdaki kış şablonuna öğle GFS uymasa da belki tek sistemi bu şekilde kaçırabilir. 60n 10 hPa bölgesel rüzgarları başta olmak üzere AO ve NAO ay sonu nasıl hareket edecek belirsiz. Ancak güncellemeler sanki Avrupa'dan ziyade daha fazla Kafkas riski ortaya koyuyor gibi. Haftaya belirleyici olur ama şunu ekleyeyim: 2025-26 kışı öteki forumlarda ve sosyal medyada konuşulduğu şekliyle daha çok batı ve iç kesimlere soğuk ve yağış açısından yarayacak gibi düşünüyorum ben.

Yeni konular

Geri