Yılbaşı ÇİFTE Soguk Hava Dalgası Takibi

Durum
Bu konu mesaj gönderimine kapalı.
hayır

1. NAO (Kuzey Atlantik Salınımı) Analizi​

Grafikte NAO endeksinin negatif (-1 ile -2 arasında) seyrettiğini görüyoruz.

• Negatif NAO ne demek? Atlantik üzerindeki yüksek basıncın (Azor) zayıfladığı, buna karşılık İzlanda alçak basıncının da güçsüz kaldığı bir durumdur.
  • Sonuç: Bu durum jet akımlarını güneye iter. Genellikle soğuk hava dalgalarının Batı ve Orta Avrupa yerine, Akdeniz havzasına ve Balkanlar üzerinden Türkiye'ye yönelme ihtimalini artırır.

2. AO (Arktik Salınımı) Analizi​

AO endeksi de belirgin bir şekilde negatif görünüyor (yaklaşık -2 seviyelerinde).

• Negatif AO ne demek? Kutuplardaki soğuk havayı hapseden "kutup girdabının" (polar vortex) zayıflaması demektir. Soğuk hava kutuplarda duramaz ve güneye doğru akar.
  • Sonuç: Bu, sistemin "blokaj" yapma ihtimalini artırır. Soğuklar sadece geçip gitmez, bir bölgede takılıp kalabilir.
attigina göre bakarsak yine geliyor?

hayır

1. NAO (Kuzey Atlantik Salınımı) Analizi​

Grafikte NAO endeksinin negatif (-1 ile -2 arasında) seyrettiğini görüyoruz.

• Negatif NAO ne demek? Atlantik üzerindeki yüksek basıncın (Azor) zayıfladığı, buna karşılık İzlanda alçak basıncının da güçsüz kaldığı bir durumdur.
  • Sonuç: Bu durum jet akımlarını güneye iter. Genellikle soğuk hava dalgalarının Batı ve Orta Avrupa yerine, Akdeniz havzasına ve Balkanlar üzerinden Türkiye'ye yönelme ihtimalini artırır.

2. AO (Arktik Salınımı) Analizi​

AO endeksi de belirgin bir şekilde negatif görünüyor (yaklaşık -2 seviyelerinde).

• Negatif AO ne demek? Kutuplardaki soğuk havayı hapseden "kutup girdabının" (polar vortex) zayıflaması demektir. Soğuk hava kutuplarda duramaz ve güneye doğru akar.
  • Sonuç: Bu, sistemin "blokaj" yapma ihtimalini artırır. Soğuklar sadece geçip gitmez, bir bölgede takılıp kalabilir.
Gpt ye sorararak olmuyo adam doğru diyo endekslere göre ve Kadir hocanın yayında dediğine göre sistemin bize gelme olsalığı fazla

kutup girdabınını atabilicek olan varmı nerden bakıldığını bilmiyorumda

gfsnh-0-6.png

Şöyle güzelim block var iken cılız soğuklarla geçiştirmek hayal kırıklığı SİBİRYA el verseydi termik bayıldı :/

gfsnh-0-6.png

Şöyle güzelim block var iken cılız soğuklarla geçiştirmek hayal kırıklığı SİBİRYA el verseydi termik bayıldı :/
hocam bir yerde okumustum emin değilim dogruluğundan ao nao iyi zaten mjo 6-7-6 yapıyor mini bir ssw olursa sibirya uyanır diye görmüstüm emin değilim

ecmwfnh-0-258.png

hocam bir yerde okumustum emin değilim dogruluğundan ao nao iyi zaten mjo 6-7-6 yapıyor mini bir ssw olursa sibirya uyanır diye görmüstüm emin değilim
MJO ÇEMBERDE soğukların bölgeye çöreklenmesi lazım ki patlama yapsın bu da modeller de uzun vadede bir tepki yaratmıyor örnek görseldeki gibi

Durum
Bu konu mesaj gönderimine kapalı.
ATMOSFERTÜRK Konum...
CANLI
--° Yükleniyor
Nem --%
Rüzgar --km/s
Basınç --hPa
Detaylı Tahmini Gör

Yeni konular

Geri