Yılbaşı ÇİFTE Soguk Hava Dalgası Takibi

Durum
Bu konu mesaj gönderimine kapalı.
G8_r5TdWoAA30Hr

31 1 ocak tarihlerine kadar OLUŞACAK kar örtüsü Miktar haritası

SON güncellemeler ile soğuma biraz daha kırpılmış pek de bir netlik sağlanmamış ama ön bilgi olarak yazmakta fayda var

RAKIM SİSTEMİ OLACAĞINI DİLE GETİRDİM

İSTANBUL ANADOLU YAKASI ŞANSLI SEYİRLİK DE OLSA KAR YAĞIŞI ALACAK ÖRTÜ İÇİN KOŞULLAR MEVCUT DEĞİL YÜKSEK KESİMLERDE OLUŞACAKTIR

SAKARYANIN DOĞUSU DÜZCE GÜZEL BİRİKİM ALACAK

BATI KARADENİZ SİSTEMİN YILDIZI OLACAK
-Kıyı şeridi örtü için yetersiz soğuma yağış yoğunluğuna bağlı olarak anlık beyazlamalar olacaktır yağış ara verdiğinde erime hızlı gerçekleşecektir
-İç kesimler 20 ila 50cm arası bir birikim alması kaçınılmazdır

MUŞ BİTLİS VAN BİNGOL SİİRT ŞIRNAK HAKKARİ ve çevre illeri yer yer 30cm kar birikimi alacaktır

DOĞU KARADENİZ

-Artvin ve Rize yüksekleri özellikle 800+ çok güzel yağış alacaktır min30 cm

son gelen veriler bu yöndedir

gelmesini düşündüğümüz sistem tarihi 3-10 ocak arasıdır
Şey mi Anadolu yakası havada kar görecek bu mu şans nasıl şans bu şans şans olsa yerde de biriktiğini görebilirdik 😅
İnşallah o beklediğimiz sistem gelir 3 Ocak'tan sonra

Şey mi Anadolu yakası havada kar görecek bu mu şans nasıl şans bu şans şans olsa yerde de biriktiğini görebilirdik 😅
İnşallah o beklediğimiz sistem gelir 3 Ocak'tan sonra
e fazla heveslenmeyin diye bu durumdan daha önce bahsetmiştim GFS öğlen güncellemesinde soğuk bir hayli kırpılmış olarak geldi klasik rakım sistemi etkisi

e fazla heveslenmeyin diye bu durumdan daha önce bahsetmiştim GFS öğlen güncellemesinde soğuk bir hayli kırpılmış olarak geldi klasik rakım sistemi etkisi
Bu haber sayfaları hangi kafayı yaşıyorlar anlayamıyorum yok kar gelecek 20 cm kar bekleniyor İstanbul'a falan.. mesela bugün dedim acaba haber sayfaları ne diyo diye Google'a kar diye arattım bir şey gözüme çarptı 3 4 haber sayfası Konya'da kar yağışı bekleniyor diyor sonra bakıyorum başka bir haber sayfasıda Konya'da kar ihtimali çok zayıf kuru soğuklar geliyor yazmış. Haberler arasında 15 20 dk var en fazla.. 😭

Son güncellemeler büyük bir şeyi hatırlatıyor bize. Ülkeyi kara boğan model sonraki güncelde ya kuru soğuk getiriyor ya da soğuk bile getirmiyor. Daha tutarlı ve öngörülebilir bir tahmin için vadenin iyice yaklaşmasını beklemek lazım, bazı dezenformasyon ve manipülasyon sevdalılarının paylaşımlarına kulak asmamak önemli.

Son güncellemeler büyük bir şeyi hatırlatıyor bize. Ülkeyi kara boğan model sonraki güncelde ya kuru soğuk getiriyor ya da soğuk bile getirmiyor. Daha tutarlı ve öngörülebilir bir tahmin için vadenin iyice yaklaşmasını beklemek lazım, bazı dezenformasyon ve manipülasyon sevdalılarının paylaşımlarına kulak asmamak önemli.
modellerde aşırı tutarsızlık var hocam özellik gfsde

modellerde aşırı tutarsızlık var hocam özellik gfsde
GFS bir trendi alip belirli bir sure takip ediyo deniyor. Mesela bize 14 araligi israrli bir sekilde bir kac gun vermisti sonrasinda donmustu GFS boyle bir model zaten ustte ne kadar dogru olabilecegini yillara gore attim grafik halinde

GFS bir trendi alip belirli bir sure takip ediyo deniyor. Mesela bize 14 araligi israrli bir sekilde bir kac gun vermisti sonrasinda donmustu GFS boyle bir model zaten ustte ne kadar dogru olabilecegini yillara gore attim grafik halinde
atarsanız iyi olur hocam

NCEP12 GFS hocam

Ekli dosyalar

• IMG_4718.jpeg
    IMG_4718.jpeg
    142.8 KB · Görüntüleme: 10
3 ocak sistemi avrupaya gitti gibi. Buradan dönmesi çok zor. İnşallah döner. Vade gittikçe kısalıyor. İstanbul ise 27-29 aralıkta kar yağışı alıcak. Ama güçsüz duruyor. Örtü oluşması zor.

Bu 3 ocak sistemi çok kuvvetli ya. Sistemin çekirdeği eksi 20lerde. İstanbula gelse eksi 14 15 şeklinde gelir vortex oluşur. İstanbulda 2,3 gün yağış olduktan sonra İstanbulu kitler. Öyle bir güçte. Yani yere tutan kar 5-6 gün kalkmaz. Böyle güçte bir sistemin avrupaya gitmesi çok kötü olur ya. Bu sistemi almalıyız. Ama ihtimaller çok düşük şuanlık
Screenshot_20251225_154707_Chrome.jpg

Durum
Bu konu mesaj gönderimine kapalı.
ATMOSFERTÜRK Konum...
CANLI
--° Yükleniyor
Nem --%
Rüzgar --km/s
Basınç --hPa
Detaylı Tahmini Gör

Yeni konular

Geri