Şubat İlk Yarı Sistem Takibi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Noxium
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Bu konu mesaj gönderimine kapalı.
modeller zaten bir azor atagi on goruyorlar o tarihte ingiltere iskandinavyaya. Buda sibiryanin balkanlardan ustumuze gelmesinin yolunu aciyor. Yani YB ihtimali olsada suan ki verilerde desteklenmiyor. O endekslerin bu ay sonunda -15 i sokup ulkeye kar yagdirdigini hatirlatirim. Her an her sey degisebilir

Bu görüntüde avrupada soğuk hava atağı olmasının sebebi grönlanddaki yeşillikler. O blokaj biraz daha doğulasa(ki zaten doğulama eğiliminde)15 şubat civarı avrupadan bize kıvrılan bi balkan sistemi alabiliriz.
sistem sancilari diyorum ben bunlara hemen vermez bizim ulkeye sancili bir sekilde yapar

@aakreon hocam bu sene final stratosferik ısınma geçen seneki gibi erken olursa ve gücünü kaybeden atlantik toparlanamazsa kışın bitişinde sizce güzel bir şeyler alabilir miyiz

@aakreon hocam bu sene final stratosferik ısınma geçen seneki gibi erken olursa ve gücünü kaybeden atlantik toparlanamazsa kışın bitişinde sizce güzel bir şeyler alabilir miyiz
hocam olabilir ama burada dediginiz atlantik gucunu kaybetmesi lazim bu cok cok onemli. Atlantik gucunu kaybedince azor oraya atak yapacak ve ilik hava oraya yonelecek. Koridoru oraya kapatacak ve bize acacak. 87 Mart ayinda boyle olmustu. Efsanelerin efsanesi. Suan ki verilere gore bu halen masada olan bir opsiyon

ay sonu atlantik daha sakin gözüküyor azor iskandinavya yükseği ile bağlantı kurarsa güzel bir sistem altyapısı olur bizim için

ay sonu atlantik daha sakin gözüküyor azor iskandinavya yükseği ile bağlantı kurarsa güzel bir sistem altyapısı olur bizim için
tam olarak bu arkadaslar atlantik durgun azor aktif bizede sistemler ama unutmayin azorun nereden ciktigi onemli

Bu sene 1 kere bile pv'nin tek veya 2 parca halinde oldugunu hatırlamıyorum. Sadece Aralık ortasında 2'ye bölünmüstü diye hatırlıyorum(avrasya ve amerika). Hayatımda gördügüm en dagınık pv.

Bu sene 1 kere bile pv'nin tek veya 2 parca halinde oldugunu hatırlamıyorum. Sadece Aralık ortasında 2'ye bölünmüstü diye hatırlıyorum(avrasya ve amerika). Hayatımda gördügüm en dagınık pv.
@Noxium yanlışsam düzeltsin ama bu şekilde olması çok daha iyi bizim açımızdan. İzobarlar düz bir çizgi şeklinde Batıdan Doguya gitmiyorlar. Kuzeyden güneye derin bir şekilde kıvrımlı ilerliyor buda balkanlar üzerinden bize gelme şansını arttırıyor diye biliyorum çünkü tam üstümüzde soguk deposu var

Son düzenleme:
Baglantı kurulmadıgı her senaryo azorla işimize geliyor

Durum
Bu konu mesaj gönderimine kapalı.
ATMOSFERTÜRK Konum...
CANLI
--° Yükleniyor
Nem --%
Rüzgar --km/s
Basınç --hPa
Detaylı Tahmini Gör

Yeni konular