Şubat İkinci Yarı Sistem(ler) Takibi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Noxium
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Bu konu mesaj gönderimine kapalı.
Artık soğuğa biz gitmeliyiz o anlaşıldı. Amerikaya gidelim mesela adamlar kılçıksız yok azor yok basinç demeden soguklarını alıyor

GFS bizim için kışı bitirmeye baya bir istekli. NAO inerken izlandayı güçlü veriyor ve mart 10'a kadar bu durum devam ediyor. SSW olacak mı? olabilir oldugu senaryoda endeskleri negatife çekeceği için en azından gece güncellemesinde 955'lik bir alçak basınç olamaz (oha gfs ne yaptın ya). Modeller bu sene çok rezil

diğer yanda ise AIFS'den beklediğimiz sibirya hamlesi geliyor. Asıl olması gereken budur1771975914052.webp

Aifs olmasa imdadımıza yetişen yok. Ha gfs arada dümenden.
hocam gfs kendi verisiyle çelişiyor. Dun aynısını ECMWF'de yaptı. GFS NAO notr olacak diyor ay başı için ama 965'lik bir canavar yaratıyor. Allahtan katmanlar arası basınç çok iyide koridor açık

Her gün döngüye girdim artık sabah 9'u bekliyorum aynı çıkıyor akşam 9'u bekliyorum aynı çıkıyor. Gem şu an daha iyidir en başından beri 26 şubatı verende sadece gem'di.

durum modeller bakımından çok problemli olan yere gidiyor hepsi düpedüz kendi hayal aleminde

ecmwf diyor ki sen en az 15 marta kadar soguk taraftasin hatta 15 marti gec 4-5 mart icinde soguksun diyor haftaya yani. GFS ise yuksek basinci dayamis ustumuze diyor ki sicaklik artacak. Digeri boyle baskasi soyle bu sene o kadar yanlislar ki
Tarihin en düşük model tutarlılığına sahip kışını yaşıyoruz.

aifs disinda diger modellerdende hareket gormek istiyoruz

ah ana ciktidada cikacakmis ama iki tane parazit uretmis ecmwf. Istanbul degilde dogu karadenize indiriyor bundan dolayi sistemi

Durum
Bu konu mesaj gönderimine kapalı.
ATMOSFERTÜRK Konum...
CANLI
--° Yükleniyor
Nem --%
Rüzgar --km/s
Basınç --hPa
Detaylı Tahmini Gör

Yeni konular

Geri