Ocak 2. Hafta soğuk hava atağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mirza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Bu konu mesaj gönderimine kapalı.
sabah yine dönebilirler bizim lehimize dönekler nihayetinde

Hocam sizce bu model hatasını yoksa genel %100 lük birseymi

hocam sadece 1 akşam güncellemesi vermedi diye çöpe atamayız senaryolar hala mevcut zor ama neden olmasın

böyle sistemler son 48h değişime açık sistem gelirken bile değişebiliyor takip devam.

Önümüzdeki günler şükür ki güzel yağmur geliyor dağlarada iyi kar bırakır
Artık merkezi bırakın dağlara bile zor kar yağıyor en azından ege için böyle

Tahminimi söylüyorum şuan ki güncellemelerde ukrayna üstünde oluşan AB batı karadeniz üstünde Kadir hocanın dediğini gibi oluşacak ve laps diye sogugu çekecek. Modellerde soguk girmiyor gibi gözüküyor ama giriyor aslında hemde uzun sürüyor soguk 5 güne yakın ardından bir sistem daha gelebilir. Asıl kalamaz hem solda hem sagda YB var. Hadi diyelim bu çok olasılık hepsi oldu en kötüsü dönerken vurur ama büyük balık var 15 ocak sonrasında

gensnh-24-0-324.png

Böyle bişe şart ya :D

Ben Ukmoya güveniyorum. 31 Aralık sisteminide her güncellemesinde veriyordu, en güçlü verende oydu ve onun dediği gibide indi sistem. Şuanda her güncellemede 12 Ocak sistemini indiriyor. O yüzden çok rahatım.

şu üstteki mavilik açık renk var ya o işte bizi kurtacak ICON ısrarla orayı veriyor 1767741215641.png

Ben Ukmoya güveniyorum. 31 Aralık sisteminide her güncellemesinde veriyordu, en güçlü verende oydu ve onun dediği gibide indi sistem. Şuanda her güncellemede 12 Ocak sistemini indiriyor. O yüzden çok rahatım.
Ukmo indiriyor da bir günlük cırt bir sistem marmaraya yağış yok.

Ecmwf güzel geldi İCON başarılı ilerliyor bu sistemde anadolu yakasi güzel yağışla soğuğu çakistirdi sonrasında Kafkas sistemine evrilebilir ihtimal üzerinde modeller duruyor 🌨️ model sonu Sibirya patlaması verdi azor yükselsin iş bitsin İNŞALLAH 🌨️🌨️🌨️

izlanda alcak basinci derinlesemez neden mi? alttan ve soldan gelmeye calisan bir azor var ve AB nin kendisi guclu degil 970 de -4 var sicaklik olarak.

gfs haric herkes iyi veriyo gfs kadar dönrk bi model yok gerçekten

Durum
Bu konu mesaj gönderimine kapalı.
Geri