Ocak 2. Hafta soğuk hava atağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mirza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Bu konu mesaj gönderimine kapalı.
EN OLUMLU GÖSTEREN ECMWF VERİSİNDEN DERLENMİŞTİR DEĞİŞİM AZ VEYA ÇOK OLACAKTIR

İSTANBULDA KAR YAĞIŞLARI

AVRUPA YAKASI DAHA ÖNDE BAŞLAYACAK SİSTEMİ İLK ONLAR KARŞILAYACAK DENİZ ETKİSİ KAR YAĞIŞLARI KUZEY KIYILARINDA DAHA ETKİLİ OLMAKLA BERABER GÜNEY ENLEMLERE İNECEK
12 OCAK
ÖĞLEN SAATLERİNDE YAĞIŞLAR ETKİSİNİ BÖLGESEL OLARAK ARTTIRACAK BU SÜREÇTE VURDUĞU YERLER BEYAZLAYACAK

SOĞUMA 1500METREDE -8 -9 ANADOLU YAKASI BU SÜREÇTE YÜKSEKLER HARİÇ KKY ZAMANLA KAR YAĞIŞI ŞEKLİNDE GERÇEKLEŞECEK ANADOLU YAKASI İÇİN ÖĞLEDEN SONRA SOĞUMANIN ŞİDDETİ AZ DA OLSA ARTACAK KIYILARDA ANLIK BEYAZLAMALAR OLACAK 1500 METRE SICAKLIĞI YÜKSEK DEĞİLDİR 10 20 CM KIYI BEKLENTİNİZ OLMASIN

SAKARYA İZMİT DÜZCE HATTINDA YAĞIŞLARDA ARTIŞ VAR yüksek mevkiler güzel örtü alacaktır

G-PsGjbWMAAuSum
Resim

AY SONU VERİLERİ HİÇ DE İYİ DEĞİL VASAT

EN OLUMLU GÖSTEREN ECMWF VERİSİNDEN DERLENMİŞTİR DEĞİŞİM AZ VEYA ÇOK OLACAKTIR

İSTANBULDA KAR YAĞIŞLARI

AVRUPA YAKASI DAHA ÖNDE BAŞLAYACAK SİSTEMİ İLK ONLAR KARŞILAYACAK DENİZ ETKİSİ KAR YAĞIŞLARI KUZEY KIYILARINDA DAHA ETKİLİ OLMAKLA BERABER GÜNEY ENLEMLERE İNECEK
12 OCAK
ÖĞLEN SAATLERİNDE YAĞIŞLAR ETKİSİNİ BÖLGESEL OLARAK ARTTIRACAK BU SÜREÇTE VURDUĞU YERLER BEYAZLAYACAK

SOĞUMA 1500METREDE -8 -9 ANADOLU YAKASI BU SÜREÇTE YÜKSEKLER HARİÇ KKY ZAMANLA KAR YAĞIŞI ŞEKLİNDE GERÇEKLEŞECEK ANADOLU YAKASI İÇİN ÖĞLEDEN SONRA SOĞUMANIN ŞİDDETİ AZ DA OLSA ARTACAK KIYILARDA ANLIK BEYAZLAMALAR OLACAK 1500 METRE SICAKLIĞI YÜKSEK DEĞİLDİR 10 20 CM KIYI BEKLENTİNİZ OLMASIN

SAKARYA İZMİT DÜZCE HATTINDA YAĞIŞLARDA ARTIŞ VAR yüksek mevkiler güzel örtü alacaktır
İstanbul için kıyalar 1-7 cm arası iç kesimler 7 15 en zirve noktalar 15 20 cm arası kar alacaktır.Ve pazartesi yani pazar gecesinden itaberen kar bekliyorum.

Hocam bence Umut satmayalım ama bir veriyle ne iyi nede kötü yorum yapılabilir öenmli olan istikrar

İstanbul için kıyalar 1-7 cm arası iç kesimler 7 15 en zirve noktalar 15 20 cm arası kar alacaktır.Ve pazartesi yani pazar gecesinden itaberen kar bekliyorum.
Bu sayılar abartı olmuş, bizim insanımızda cm ölçümlerini abartılı söyleme huyu vardır her konuda

Arkadaşlar benim şimdiye kadar gözlemlerime göre -8 girdimi istanbul kıyısı 2 ile 3 derece arası oluyo yani öğlen en sıcak zamanında en az 2 derece oluyo kar için yeterli ama ucu ucuna modellere bakmadım yağışada bakmadım ama yağış -8 derece varken geliyosa ve öğlene denk geliyosa tutmaz dek geldi 5 cm örtü koydu diyelim 1 saate geri erir düzgün kar için öğlen sıcaklığı -1 olması lazım yağan kar düzgün erimeden tutsun diye dediğim gibi modellere bakmadım ama sohbete bakarak yağış esnasında -8 -9 lar var galiba beklentiyi düşük turarsanız yağmazsa üzülmezsiniz ama yağarsa daha fazla sevinirsiniz o yüzden her zaman kesinde olsa daha fazla mutlu olmak için beklentiyi düşük tutmak lazım bence

Sabah güncellemesi nasıl çıktı İstanbul için sogun sıkıntısı varmı hayla

ecmwf kar derinliği haritası

Ekli dosyalar

• xx_model-en-329-0_modez_2026011000_69_4964_108.webp
    xx_model-en-329-0_modez_2026011000_69_4964_108.webp
    136 KB · Görüntüleme: 24
Ecmwf 12 Ocak yağış

Ekli dosyalar

• IMG_20260110_103027.webp
    IMG_20260110_103027.webp
    160.3 KB · Görüntüleme: 28
25 ocak gfs control verisiymiş