18-21 Ocak ve 25-30 Ocak Sistem Takibi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Noxium
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Bu konu mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar modeller mutabık olduktan sonra çok değişmez. Gfs hata yapar, ecmwf yapar, icon yapar, ukmo yapar, gem yapar da bunların hepsinin aynı anda hata yaptığı kaç kere görülmüş?
Gfs ve Ecmwf saçmaladı sadece burada çok net konuşmaya gerek yok atmosfer kaotiktir

Arkadaşlar modeller mutabık olduktan sonra çok değişmez. Gfs hata yapar, ecmwf yapar, icon yapar, ukmo yapar, gem yapar da bunların hepsinin aynı anda hata yaptığı kaç kere görülmüş?
Hocam sizde çok olumsuz konuşuyosunuz daha 2 gün önce veriyodu model endeksler bizi gösteriyo tabi değişebilir

Gfs topluluk böyle birşey gelsin hem Marmara hem Karadeniz coşar
IMG_20260116_221304.webp

şimdi sen modele göre konuşuyorsun ki bu yanlış modele göre konuşmuyoruz biz modelin baz aldıgı endekslere göre konuşuyoruz. Vade sanki 2 günmüş gibi yorum yapma. Daha 7 gün var. Burada ya bu endeksler yanlış yada modeller yanlış. Endekslerin yanlış olma oranı modellere göre daha düşük. Kutup girdabıda düşüşte ve ani çıkışta buda bizim enlemlerimize soguk hava salınımı demek
Modele göre konuşmak nasıl yanlış kral ahahahah o modeller eşekbaşı mı? 3 tane endeksle mi yürüyor koca atmosfer.

Modele göre konuşmak nasıl yanlış kral ahahahah o modeller eşekbaşı mı? 3 tane endeksle mi yürüyor koca atmosfer.
Evet hocam bazı modeller eşşek başı yılbaşı sisteminde hangi sistem 7 gün önceden tutturdu hatta o son 3 güne kadar gözükmedi bile bi anda oldu

yaptıgın yorum çok üzücü burada modele göre konuşmuyoruz modelleri tartışıyoruz ama güzel çıktı oldugundada kesin böyle gelecek demiyoruz. Endekslerimiz 10-12 ocak arasında hiç iyi değildi ama yinede bir sistem alabildik. Neden tamamen alamadık peki sistemi? kutup rüzgarı hızı yükseldi şimdi ise o çıkıştan aşşağıya sert bir şekilde çakılıyor ama ''senin'' baktıgın modeller vermiyor. En büyük yanılgınız hava'nın günde 4 defa güncellenen ve sagı solu belli olmayan modellerinden medet ummak.

yaptıgın yorum çok üzücü burada modele göre konuşmuyoruz modelleri tartışıyoruz ama güzel çıktı oldugundada kesin böyle gelecek demiyoruz. Endekslerimiz 10-12 ocak arasında hiç iyi değildi ama yinede bir sistem alabildik. Neden tamamen alamadık peki sistemi? kutup rüzgarı hızı yükseldi şimdi ise o çıkıştan aşşağıya sert bir şekilde çakılıyor ama ''senin'' baktıgın modeller vermiyor. En büyük yanılgınız hava'nın günde 4 defa güncellenen ve sagı solu belli olmayan modellerinden medet ummak.
Endeksler de bir tahmindir, kutup girdabı da. Onların da sağı solu belli olmuyor. Bütün dünya ülkeleri bu modelleri kullanmıyor mu? Endeksleri de gfs ecmwf vermiyor mu? Benim bilmediğim başka bir kurumdan mı alıyorsunuz? Modelleri tartışıyoruz zaten kral da gözüken bu şu an hepimiz olasılıklar hakkında konuşuyoruz zaten ben kesin bir şey söylemedim. Ben neyin yanılgı olup olmadığını da çok iyi biliyorum sen merak etme, modellerin sırf bir milleti mutlu etmek için değiştirildiğini iddia eden sizsiniz.

Endeksler de bir tahmindir, kutup girdabı da. Onların da sağı solu belli olmuyor. Bütün dünya ülkeleri bu modelleri kullanmıyor mu? Endeksleri de gfs ecmwf vermiyor mu? Benim bilmediğim başka bir kurumdan mı alıyorsunuz? Modelleri tartışıyoruz zaten kral da gözüken bu şu an hepimiz olasılıklar hakkında konuşuyoruz zaten ben kesin bir şey söylemedim. Ben neyin yanılgı olup olmadığını da çok iyi biliyorum sen merak etme, modellerin sırf bir milleti mutlu etmek için değiştirildiğini iddia eden sizsiniz.
Ahmet yorumun ben biliyorum diyor ama sadece bunları söylüyorsun gösterdiğin bir şey yok. Beni iyi takip ettiğin belli burada bende dahil olmak üzere bir kaç kişi gırgır yapıyoruz ingiltere ve başka yerler diye. iddia olarak yorumladıysan Ahmet üzgünüm yanlış anlamışsın ama dediğinden bildiğin gösterdiğinden konuştugun anlaşılıyor. üzgünüm...

Durum
Bu konu mesaj gönderimine kapalı.
ATMOSFERTÜRK Konum...
CANLI
--° Yükleniyor
Nem --%
Rüzgar --km/s
Basınç --hPa
Detaylı Tahmini Gör

Yeni konular

Geri