• 🎉 Hoş Geldiniz!

AtmosferinSesi Sosyal artık kararlı sürümde! 🚀

Gökyüzünden gelen her ses burada yankılanmaya devam ediyor.

14 Aralık Tarihi Soğuk Hava Dalgası Takibi

Aslında Birde şunu unutmamalıyiz Özellikle batı için söylüyorum

Normalde ülkemizde Aralık ayında zaten kar yağmaz biz erken sevindik.. Aralık ayında kar yağmaz Çünkü deniz suyu sıcak seyreder denizlerin sıcak olması,
Kuzeyden Gelen Soğuk hava dalgalarını zayıflatır, törpüler.. Başka sistemlerin gelmesini bekleyeceğiz..

Gelmeyince gelmiyor Coğrafya kaderdir..

Normalde ülkemizde Aralık ayında zaten kar yağmaz biz erken sevindik.. Aralık ayında kar yağmaz Çünkü deniz suyu sıcak seyreder denizlerin sıcak olması,
Kuzeyden Gelen Soğuk hava dalgalarını zayıflatır, törpüler.. Başka sistemlerin gelmesini bekleyeceğiz..

Dediğin gibi zayıflatır ama inmesi için bir sorun teşkil etmez bunun örnekleri mevcut biraz araştırma ile bulabilirsiniz daha önce Aralık ayında inen sistemlerin de görüntüleri mevcut soğuk iner inmez diye bir kaide yoktur

Geçen sene kasımda yağdı

2016 Aralıkta yağdı(15 aralık)ve 2016 yaz mevsimide aşırı sıcak geçmişti yani batıda kar yağmayacak diye bir sey yok

O kuvvetli soğuma hangi tarihlere kadar orda kaliyo sanki 14 aralıktan sonra bı dönüş hareketi vardi

Beyler girdap rüzgarı grafiği bugün müthiş gelmiş ayın 20 sinden sonra düşüşler var

Ekli dosyalar

• ens_nh-stratUT_010hPa_20251209.png
    ens_nh-stratUT_010hPa_20251209.png
    277 KB · Görüntüleme: 15
Bu soğukla bizim aramizdaki tek engel kutup girdabı ruzgariydi

Bu arada mjo endekside 20 aralık civarı cemberden cıkıp 8. Faza geliyor buda iyi haber kesin sistem gelicek

Ekli dosyalar

• NCFS.png
    NCFS.png
    111.2 KB · Görüntüleme: 4
  • ECMF.png
    ECMF.png
    99.6 KB · Görüntüleme: 4
ao.gefs.sprd2.png

14 20 sistemi artık gelmemek üzere kapanmıştır +2 seviyesine dayandı Sonrası için düşüş göze çarpıyor yılbaşına güzel giriş yapılabilir

bizim izlandadan çektiğimiz kadar izlandadan sorun çeken başka bi ülke yoktur

Dediğin gibi zayıflatır ama inmesi için bir sorun teşkil etmez bunun örnekleri mevcut biraz araştırma ile bulabilirsiniz daha önce Aralık ayında inen sistemlerin de görüntüleri mevcut soğuk iner inmez diye bir kaide yoktur
Biliyorum ama genelde Aralık ayında kar zaten yağmaz..

Soğukların inmesi Aralık'ta uygun basınç dizilimleri oluştuğu taktirde mümkün ancak genelde soğuk inmez

Yeni konular

Geri