Fotoğraf atabilir misinizAigfs İstanbul'a kar vermiş 29 -30 Aralık yilbasina
TabikideFotoğraf atabilir misiniz
Peki üsteki soğuk inebilirmi diğer çok içeri girmiyodaBakın ilk salınım 25 aralık civarı biraz zayıf sonra 29 aralık civarı güçlü soğuk var ardından sjbiryada çok güçlü soĝuk var ve tekrardan inişe hazırlanıyor. 5 yıldır ben bu kadar güzel görüntüler hatırlamıyorum gerçekten.
Eğer 29 aralıktaki üstümüzdeki küçük soğuk çekirdeğini diyorsan o bence her türlü girer çünkü sibiryadan balkanlara gidip hemen doğuya yöneliyor o yüzden soğuk girer büyük ihtimalle. Girmeme sebebide modelin 29 aralığa kadar göstermesi, 30 aralığıda görebilseydik o soğuğun girdiğini görürdük.Peki üsteki soğuk inebilirmi diğer çok içeri girmiyoda
Ecmwf ye göre İstanbul'a gelmiyo attığınız kar ama Karadeniz kıyılarına -6 giriyoEğer 29 aralıktaki üstümüzdeki küçük soğuk çekirdeğini diyorsan o bence her türlü girer çünkü sibiryadan balkanlara gidip hemen doğuya yöneliyor o yüzden soğuk girer büyük ihtimalle. Girmeme sebebide modelin 29 aralığa kadar göstermesi, 30 aralığıda görebilseydik o soğuğun girdiğini görürdük.
Ecmwf bu yıl yaptigi degisiklikte uzun vadede daha temkinli davrandığı için soğuğu en son gösteren model o olur zaten. Biz gfs'in senaryolarına önem verelim.1-2 güne gösterir sistem
15 Aralık sisteminde gfs modelini takip ettik ecmwf ciktiEcmwf bu yıl yaptigi degisiklikte uzun vadede daha temkinli davrandığı için soğuğu en son gösteren model o olur zaten. Biz gfs'in senaryolarına önem verelim.
Hayır yani şunu diyorum gfs evet soğuğu verdi ama gelip gelmeyeceği o zamanda belli değildi, ama ecmwf hiç vermemişti. Tarih yaklaşınca soğuğun bizi az etkileyeceğini söylemeye başladı ecmwf. Yani bir soğuk varsa yüksek ihtimalle bunu ilk gfs gösterir ama şiddeti ve gücü o tarih yaklaşınca belli olur.15 Aralık sisteminde gfs modelini takip ettik ecmwf cikti
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.